Info voor 2023


Wel of niet verzekerd

Waarom elk jaar weer veranderingen?  

Dit is uit noodzaak. Het liefst zouden we iedereen graag tegemoet komen en ongeacht waar je verzekerd bent, helpen. Die luxe hebben we echter niet. De zorgverzekeringen willen aan het eind van het jaar graag winst maken en bezuinigen op de uitgaven, waaronder het tarief van de fysiotherapeut.  
Verandering is daarom noodzakelijk om jullie ook in de komende jaren te kunnen blijven helpen.  

Eisen zorgverzekeringen

Wij moeten jaarlijks in november een contract afsluiten met de zorgverzekeringen voor het komende jaar.  
Dit is ook het moment waarop wij de nieuwe eisen en verplichtingen van de verzekeraars onder ogen krijgen, waar we vanaf het nieuwe jaar aan moeten voldoen. Hier zijn vaak nieuwe investeringen in tijd en geld voor nodig.  Deze investeringen kunnen we financieel en willen we ook niet elk jaar blijven doen.  

We hebben voor komend jaar, hierdoor ook het contract met Menzis NIET getekend.  

Nog één contract! 

Voor het komende jaar hebben DSW, Stad Holland en InTwente toegezegd dat zij geen verdere eisen stellen en wij zelf verantwoordelijk zijn voor onze behandeling. We hebben met hen dan ook WEL een contract afgesloten. Dus wanneer je in 2023 verzekerd bent bij DSW, Stad Holland en InTwente ontvang je voor het aantal verzekerde behandelingen geen rekening. Deze declareren we dan rechtstreeks bij de verzekeraar, als een 30 minuten behandeling.

Ik ben niet bij DSW, Stad Holland of InTwente verzekerd, wat nu?  

Als je bij een andere zorgverzekering zit, zul je volgend jaar onze rekening zelf moeten betalen. (Zie voor meer info, Behandelingen zelf betalen?) Of je kunt overstappen naar DSW, Stad Holland of InTwente. Dit is overigens meestal erg eenvoudig.  

Je kunt zomaar overstappen naar een andere zorgverzekering. 

Een andere zorgverzekering afsluiten kan online of telefonisch. Dit doe je voor 31 december. De nieuwe zorgverzekeraar zegt dan automatisch je huidige zorgverzekering op.  

Als je zelf uiterlijk op 31 december uw zorgpolis opzegt, heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgpolis af te sluiten. Zie voor meer info, de onderstaande link.  

Behandelingen zelf betalen

Tarieven worden verhoogd!

We hebben binnen de praktijk al jaren bezuinigd op onze uitgaven. Daarbij komt het feit dat we gebruik maken van extra behandeltijd (45 minuten ipv de gebruikelijke 30 minuten) die we niet kunnen declareren. De kostprijs van een behandeling van 30 minuten ligt tussen de €40,- en de €43,-. We kunnen nu niet anders dan onze kosten gaan doorberekenen en daarmee de tarieven verhogen…

Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt of je door het aantal verzekerde behandelingen heen bent, ontvang je van ons een rekening.  Ben je verzekerd bij een andere zorgverzekering, krijg je ook een rekening en die betaal aan je ons. Daarna kun je deze rekening indienen bij je verzekering. Per maatschappij en het type polis wordt deze dan (meestal voor een deel) vergoed. In de polisvoorwaarden staat hoeveel deze vergoeding is. 

Afspraak 

Voor komend jaar bieden we twee soorten behandeling aan. Een standaard (45 min.) en een verkorte (30 min.). De eerste behandeling is altijd 45 min. Die tijd hebben we nodig voor de intake en ons onderzoek.  
In overleg met je fysiotherapeut bepaal je tijdens deze 1e behandeling voor welke duur van behandeling jullie kiezen. Er kan altijd tussentijds gewisseld worden.  

Wat zijn de kosten?  

1e behandeling (intake, screening en onderzoek) 45 min€60,-
Standaard behandeling45 min€60,-
Korte behandeling30 min€40,-
Toeslag behandeling in instelling+ €10,-
Toeslag aan huis behandeling + €15,-
DSW/Stad Holland/InTwente bij korte behandeling30 minWordt gedeclareerd
DSW/Stad Holland/InTwente bij standaard behandeling (zie details hieronder*) 45 min+ €20,-

* Ik ben WEL bij DSW, Stad Holland of InTwente verzekerd, wat nu?  

Een verzekerde behandeling (bij DSW, Stad Holland of InTwente) is automatisch een 30 min. behandeling, waarvoor wij €35,33 vergoeding krijgen (muv de eerste behandeling). Beslis je daarna samen dat een behandeling van 45 min. een betere optie is, dan ontvang je een rekening voor de extra tijd die je zelf moet betalen. Deze kan dan NIET gedeclareerd worden bij de verzekeraar.  

Bij DSW, Stad Holland en InTwente hebben we de mogelijkheid om bij een eerste intake en onderzoek eenmalig een behandeling te combineren. Daar staat dan in totaal 60 minuten voor en wordt volledig vergoed, maar kost dan wel 2 behandelingen.